Eroakirkosta.fi

Ajankohtainen kakkonen järjesti tiistaina 12.10. “homoillan”, jossa keskusteltiin muun muassa mies- ja naisparien oikeudesta avioliittoon ja lasten adoptointiin. Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mielipiteet ovat saaneet paljon huomiota. Räsäsen mukaan homoseksuaalisuus on synti eikä hän sallisi heille tasa-arvoisia oikeuksia heteroihin nähden.

Onneksi jokainen voi muodostaa mielipiteensä itse ja näin on moni tehnytkin. Eroakirkosta-sivuston kautta erosi keskiviikkona ennätysmäärä, 2633. Normaalin päivän lukema on 140 – 150. Tällaiset korkeat eropiikit ovat aina yhteydessä ajankohtaiseen uutiseen tai ohjelmaan. Tälläkin kerralla syy-seuraussuhde on ilmeinen.

Kirjoittaessani tätä, torstaina kello 9.00, on sivustolla käynyt eroamassa 326 ihmistä. Jää nähtäväksi kuinka pitkälle homoillan vaikutus ulottuu suhteessa eroajiin. Joka neljäs verkkosivujen kautta eroava antaa erolleen syyn. Eilisiä eroja perusteltiin ainakin kirkon samanarvoisuuden puutteella. Ahdasmielisillä ja suvaitsemattomilla puheillaan Päivi Räsänen tekee tasa-arvon toteutumiselle suuren palveluksen. Toivottavasti jokainen kirkkoon kuuluva pysähtyy viimeistään nyt miettimään omia arvojaan ja tekee ratkaisunsa sen perusteella.

Nora Luoto, puheenjohtaja
Seinäjoen Vapaa-ajattelijat ry.