Pakanoiden pakinoita.

Pakanoiden pakinat koostuu yksittäisten jäsenien ja vierailevien kirjoittajien toimittamista artikkeleista, mielipiteistä ja kannanotoista.
Tekstit eivät välttämättä edusta Seinäjoen Vapaa-ajattelijoiden virallista linjaa.

Tuomas Bergin “Ympärileikkauksen vapautta” mielipidekirjoitus Ilkka sanomalehdessä 05.04.2011.
“Viime viikolla saimme lukea hovioikeuden päätöksestä, jossa kerrottiin uskonnon varjolla tehdyn ihmisten silpomisen olevan laillista, koska sitä ei ole erikseen kielletty…”

Oikeuksistaan on myös vastuussa E.K.Virtanen 03.04.2011
“Eräs uskonnollisen nuorisojärjestön tempaus on taasen aiheuttanut sekä kärkästä keskustelua, että laajan kirkosta eroamisen aallon. Tämä taasen on aiheuttanut kristillisissä piireissä reaktion, jossa he kokevat olevansa jopa vainottuja…”

Vapaa-ajattelusta Marko Koivuniemi 01.04.2011
“Vapaa-ajattelija, skeptikko, humanisti, sekularisti, rationalisti, ateisti, agnostikko, bright, jumalankieltäjä, pakana – rakkaalla vakaumuksellani on monta nimeä…”

Kevättä rinnassa – vastavalitun pj:n tervehdys E.K.Virtanen 30.03.2011

“Seinäjoen Vapaa-ajattelijat valitsivat minut uudeksi puheenjohtajakseen 28.03.2011 pidetyssä kokouksessa eronneen puheenjohtajamme Nora Luodon tilalle. Päätökseni ryhtyä ehdokkaaksi ei ollut hetken mielijohde…”

Pääkirjoitus Vapaa-Ajattelija lehdessä 1/2011 Robert Brotherus 21.03.2011
“Kuulemme että uusateistit ovat sensaatiohakuisia mediapellejä, epäfilosofisia ja historiaa tuntemattomia ja että uusi ateismi on ohi menevä villitys, kevyttä viihdettä.”

Suvaitsevaisuus on kaksisuuntainen ilmiö E.K.Virtanen 13.03.2011
“Yleensä kun puhutaan fundamentalismista, tarkoitetaan sillä uskonnollista, yleensä islamilaista ääritulkintaa pyhistä opeista. Fundamentalisti tulkitsee omia opinkappaleitaan ehdoitta ja vaatii että muidenkin on samoja oppeja noudatettava yhtä ehdottomasti. Ääritapauksissa ollaan valmiita riistämään yksilön vapaus, identiteetti ja jopa henki, mikäli hän ei ole suostuvainen opinkappaleiden ehdottomaan noudattamiseen….”