|
Raamattuvyöhyke on kokoelma ex-puheenjohtajamme Nora Luodon kirjoituksia, joissa käsitellään ajankohtaisia asioita uskonnottoman näkökulmasta. Kirjoitukset on julkaistu myös Vapaa Ajattelija-lehdessä kolumnina “Raamattuvyöhyketerapiaa”. |
05.02.2011: Uskonnonvapaus on myös velvollisuus kunnioittaa
Olen ateisti. Tämä ei ole uutinen teille eikä se ole enää uutinen täälläkään. Lukuisten yleisönosastokirjoitusten ja muiden lehtiartikkeleiden myötä uskonnottomuuteni ja ajatusmaailmani on tullut tutuksi myös raamattuvyöhykkeellä…
14.10.2010: Eroakirkosta.fi
Ajankohtainen kakkonen järjesti tiistaina 12.10. “homoillan”, jossa keskusteltiin muun muassa mies- ja naisparien oikeudesta avioliittoon ja lasten adoptointiin. Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mielipiteet ovat saaneet paljon huomiota. Räsäsen mukaan homoseksuaalisuus on synti eikä hän sallisi heille tasa-arvoisia oikeuksia heteroihin nähden…
21.09.2010: Tapauskova on hällävälisti
“Tapakristitty on sellainen uskonnollisen yhteisön jäsen, jonka katsotaan kuuluvan yhteisöön lähinnä tottumuksen tai yhteiskunnan perinteen takia. Suomessa valtaosa kansasta kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Tapauskovat eivät ota juurikaan osaa seurakunnan tilaisuuksiin tai yhteisölliseen uskonnon harjoittamiseen. Kirkon jäsenyyden nähdään olevan tarpeellinen lähinnä perinteisten ristiäisten, häiden ja hautajaisten osalta.”…
12.09.2010: Uskonnottoman asema koulussa.
Lapsi aloittaa koulun. Hänelle ei missään vaiheessa kerrota ruokarukoiluun osallistumisen olevan vapaaehtoista. On aika siirtyä syömään, lapsi päättää laskea vielä viimeisen laskun loppuun, jolloin opettaja sanoo: “Lopeta jo laskeminen ja nouse rukoilemaan. Koko luokka odottaa sinua, ethän halua meidän myöhästyvän ruokailusta.” Koulun mukaan tämä “toiminta on yhteisöllistä, leikinomaista ja huumorintäyteistä”…
23.05.2010: Lasten uskonnonvapauden puolesta.
Euroopan Unionin Perusoikeuskirjan 10. Artikla: “Jokaisella on oikeus uskonnonvapauteen.”
Yhdistyneiden Kansakuntien Ihmisoikeusjulistuksen 18. Artikla: “Kaikilla henkilöillä on ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapaus.
“Unicefin Lapsen oikeuksien julistuksen 14. kohta: “Lapsella on oikeus ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapauteen.” Kuinka näitä edistää esimerkiksi kirkon lapsikaste?…