Ympärileikkauksen vapautta.

Viime viikolla saimme lukea hovioikeuden päätöksestä, jossa kerrottiin uskonnon varjolla tehdyn ihmisten silpomisen olevan laillista, koska sitä ei ole erikseen kielletty.

Hovioikeuden päätöksen mukaan juutalaisvanhemmat eivät yllyttäneet törkeään pahoinpitelyyn viedessään oman poikansa rabille ympärileikattavaksi. Tässäkö on turvattuna lapsen uskonvapaus, ja fyysinen koskemattomuus?

Olemmeko tosiaan menossa kohti Amerikan Yhdysvaltojen mallia, jossa saa suunnattomia korvauksia siitä, kun korjaa leivänpaahdinta kylpyammeessa virrat kytkettynä, ja saa sähköiskun, jos sitä ei ole erikseen käyttöohjeessa kielletty?

Kuinka kävi Karjaan valelääkärin, joka kirjoitti ilman mitään lääketieteellistä koulutusta reseptejä ihmisille, mutta ei tehnyt yhtään merkittävää hoitovirhettä? Hän saa puolentoista vuoden ehdottoman vankeustuomion. Toivottavasti tämä rabbi saa vähintään kaksinkertaisen vankeustuomion. Onhan hän suorittanut ilman minkäänlaista lääketieteellistä koulutusta kirurgisia toimenpiteitä, tai ainakin toimenpiteen. Tai toivottavasti häntä vastaan on edes syyte nostettu.

Ei ole ainakaan minun oikeustajun mukaista toimintaa sallia lasten silpomista. Nyt toki on sallittu vasta poikalasten silpominen, mutta tokihan se tasa-arvon nimissä tulee sallia myös tyttölasten sukuelinten silpominen.

TUOMAS BERG
vapaa ajattelija Seinäjoen Vapaa-Ajattelijat ry:n jäsen Seinäjoki

Mielipidekirjoitus Ilkka lehdessä 05.04.2011